یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Sun 5 May 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
خبر عمومی سه شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۵ ، ساعت ۱۵:۲۷:۱۲

سوزاندن گازهای مشعل در پارس جنوبی کاهش یافت

باشگاه خبری فراساحل: مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، افزایش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و کاهش سوزاندن گازهای مشعل در پارس جنوبی به پنج میلیون مترمکعب در هفته را مهم‌ترین عملکرد دولت یازدهم در این منطقه عنوان کرد و گفت: در هفته دولت ۱۰ طرح در صنایع پایین‌دستی کلنگ‌زنی می‌شود. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از شانا مهدی یوسفی، همزمان با هفته دولت با اشاره به عملکرد دولت یازدهم در حوزه انرژی، مهم‌ترین وظیفه این سازمان را تسهیل کننده روابط سرمایه‌گذاران با دولت، حاکمیت و وزارت نفت دانست و با بیان این‌که روی کارآمدن دولت یازدهم همزمان با تشدید تحریم‌ها و رکود اقتصادی بود، ادامه داد: در دولت‌های بعد از انقلاب اسلامی، در هیچ دورانی مانند سه سال اخیر کشور، با فشارهای اقتصادی مواجه نبود، اما دولت یازدهم با همه محدودیتهای مالی توانست موفقیت‌های قابل توجهی در حوزه  صنعت نفت کسب کند.


افزایش ۱۹۰ میلیون مترمکعبی در تولید روزانه پارس جنوبی
وی با اشاره به افزایش تولید میدان گازی پارس جنوبی در سه سال گذشته، گفت: تا پیش از روی کارآمدن دولت تدبیر و امید، تولید میدان گازی پارس جنوبی در شرایطی که کشور هم مشکلات اقتصادی کمتری داشت، حدود ۲۴۰ میلیون مترمکعب در روز بود. اما با سیاست‌گذاری انجام شده، به ویژه سیاست اولویت‌بندی فازهای پارس جنوبی، در مدت همین سه سال، شاهد راه اندازی فازهای ١٢، ١٥، ١٦ و بخشی از فازهای ١٧ و ١٨ بودیم ضمن این‌که امسال نیز بخشی از فاز ١٩ در حال تولید است. وی ادامه داد: در حال حاضر تولید میدان گازی پارس جنوبی به ٤٣٠ میلیون مترمکعب در روز رسیده است که حاکی از افزایش ۱۹۰ میلیون مترمکعبی نسبت به سه سال گذشته است.


افزایش مستمر تولید پارس جنوبی در همه فصل‌ها
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس افزود: اتفاقی که طی سه سال اخیر با برنامه‌ریزی انجام شده از سوی وزارت نفت رخ داد، این بود که زنجیره فعالیت‌ها در پارس جنوبی همگام باهم توسعه یافتند به همین دلیل است که از سه سال پیش تاکنون تقریبا در همه فصول سال شاهد افزایش تولید در پارس جنوبی بودیم. وی گفت: با این‌که در دولت گذشته اقدام‌های فراوانی برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی صورت گرفت اما در دولت یازدهم شاهد افزایش تولید از میدان گازی پارس جنوبی هستیم آن هم در شرایطی که دولت با بدترین شرایط مالی و تحریم‌های شدید علیه صنعت نفت مواجه بود.


رشد صادرات میعانات گازی و کالاهای غیرنفتی از منطقه ویژه
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در ادامه به اقدام‌های انجام شده در این منطقه در حوزه صنایع پتروشیمی ‌اشاره کرد و افزود: برخی از طرح‌های پتروشیمی‌ طی این سه سال به بهره برداری رسیده اند که شاهد افزایش تولید محصولات پتروشیمی‌ هستیم. بر این اساس مجموع صادارت منطقه ویژه اقتصادی پارس شامل میعانات گازی و محصولات پتروشیمی‌ در سال ٩٣ به ٢١ میلیون تن رسید و این رقم در سال ٩٤ به ٢٤,٥ میلیون تن افزایش یافت.  یوسفی افزود: تا پایان تیرماه امسال نیز ١٣,٥ میلیون تن میعانات گازی و کالاهای غیرنفتی از منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس صادر شده است که به لحاظ ارزشی حاکی از رشد ٤٣ درصدی نسبت به چهارماهه سال ٩٤ بود. به گفته وی، درحالی آمار صادرات میعانات گازی و کالاهای غیرنفتی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس افزایش یافته است که طی همین مدت در بازارهای جهانی شاهد کاهش شدید قیمت نفت بوده ایم.


شروع فعالیت‌های اجرایی طرح پالایشگاه فراگیر سیراف از مهرماه
وی پرونده دولت یازدهم در حوزه صنایع پایین دستی منطقه را قابل قبول دانست و افزود: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت نفت برای جلوگیری از خام فروشی، طرح احداث پالایشگاه فراگیر سیراف است که هم اکنون بحث تسطیح اراضی سیراف به پایان رسیده و با اطلاعی که از شرکت هماهنگ کننده سرمایه‌گذاران داریم، این امیدواری وجود دارد که از مهرماه فعالیت‌های اجرایی این پروژه نیز شروع می‌شود.


کلنگ زنی ١٠ طرح در هفته دولت
یوسفی با بیان این‌که پس از برجام و طی یک‌سال گذشته متقاضیان بخش خصوصی برای اجرای ١٠ طرح در منطقه ویژه اقدام کرده و پول زمین را نیز پرداخت کرده‌اند که در هفته دولت امسال کلنگ زنی این طرح‌ها انجام می‌شود، افزود: این طرح‌ها با سرمایه‌گذاری ١٠٠ درصدی بخش خصوصی با هزینه‌ای بالغ بر هشت هزار و دویست میلیارد تومان اجرا می‌شود. وی با بیان این‌که سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تعهد مالی در قبال سرمایه‌گذاران این طرح ندارد، ادامه داد: وظیفه ما تسهیل سرمایه‌گذاری در منطقه است و سرمایه‌گذاران نیز از ما انتظار کمک مالی ندارند.


امضای تفاهم‌نامه مطالعات زیربنایی پارس ۳ با اینتراویل ایتالیاو پتروپارس
یوسفی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه مطالعات امکان سنجی ساخت تاسیسات زیربنایی محدوده پارس ٣ میان شرکت‌های اینتراویل ایتالیا،‌ پتروپارس و این سازمان، اظهارکرد: آخر پاییز نتایج این مطالعات مشخص می‌شود و پس از آن برای توسعه و سرمایه‌گذاری تصمیم می‌گیریم. وی با بیان این‌که زیرساخت‌های توسعه پارس ٣ با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی توسعه می‌یابد، ادامه داد: اگر بنا باشد دولت همان زیرساخت‌هایی که در پارس ١ ایجاد کرد در پارس ٣ ایجاد کند با قیمت‌های امروز حداقل باید ٢ هزار میلیارد تومان هزینه کند. مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با اشاره به محدودیت‌های منابع مالی دولت و علاقه سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در این منطقه ادامه داد: سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس از مشارکت بخش خصوصی و شرکت‌های خارجی برای توسعه زیرساخت‌های این منطقه استقبال می‌کند و تنها ضمانتی که در قبال آنها داریم امنیت سرمایه‌گذاری در این منطقه است.


فریز هزار هکتار در منطقه پارس برای سرمایه‌گذاران پایین دستی
وی با بیان این‌که در حوزه پایین دستی خودمان را محدود به طرح‌های کلنگ زنی نکرده ایم، ادامه داد: همچنین  مشکلی برای توسعه صنایع پایین دستی در آینده در منطقه پارس وجود ندارد؛ زیرا هزار هکتار زمین نیز برای فعالیت‌های بخش خصوصی در این بخش موجود است. یوسفی با اشاره به اقدام‌های دولت یازدهم در زمینه اچ اس یی، ادامه داد: دولت تدبیر و امید همواره خود را نسبت به رعایت مسایل ایمنی و حفظ محیط زیست متعهد می‌داند؛ بر این اساس کاهش آلایندگی در محیط پیرامونی پارس جنوبی همواره در دستور کار بوده که کاهش فلرینگ، در این راستا بوده است. مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس از جمله دلایل آلایندگی در منطقه را سوزاندن گازهای همراه مشعل دانست و افزود: در حال حاضر سوزاندن مشعل گازهای همراه در ١٠ فاز نخست پارس جنوبی در دولت یازدهم ٧٠ درصد کاهش یافته است.


کاهش سوزاندن گازهای همراه
وی با بیان این‌که سوزاندن مشعل گازهای همراه ۱۰ فاز نخست پارس جنوبی در سال ۸۷ حدود ۵۶ میلیون مترمکعب در هفته بود که امروز به کمتر از پنج میلیون مترمکعب در هفته کاهش یافته است ادامه داد:‌ براساس هدف‌گذاری صورت گرفته در سال آینده این میزان به ۲.۸ میلیون مترمکعب در هفته کاهش خواهد یافت. یوسفی با بیان این‌که در هر حال صنایع فعال در منطقه ویژه دارای آلایندگی‌اند، تصریح کرد: با این حال وزارت نفت همه تلاش خود را به کار می‌برد تا آثار آلایندگی این صنایع را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با اشاره به مکانیزه کردن انبارهای گوگرد در این منطقه ادامه داد: قبلا بارگیری گوگردها به روش سنتی انجام می‌شد، اما اکنون با مکانیزه شدن صادرات گوگرد و پهلوگیری کشتی‌های صادراتی در اسکله‌های مجتمع بندری پارس، عملیات بارگیری گوگرد در پارس جنوبی بدون هیچ آلودگی زیست محیطی طی دو روز انجام می‌شود.


به گفته یوسفی، فضای سبز در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در ابتدای دولت یازدهم ۷۰۰ هکتار بود و با افزایش ۳۰۰ هکتاری در این دولت اکنون به هزار هکتار افزایش یافته است. وی همچنین کاهش دروازه‌های گمرکی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس را از دیگر اقدامات انجام شده این سازمان در دولت یازدهم اعلام کرد و گفت: پیش از این اقدام هر فاز پالایشگاهی یک دروازه گمرکی داشت در حالی که اکنون در محدوده فازهای پالایشگاهی و سایت پتروشیمی‌ هر کدام  دارای ۲ دروازه گمرکی است.


منطقه ویژه پیشگام در اجرای مسولیت‌های اجتماعی
وی با اشاره به مسوولیتهای اجتماعی سازمان منطقه ویژه نیز اظهارکرد: جمع آوری مدارس کانکسی و افتتاح مدرسه- اتمام عملیات ساخت بیمارستان دیر- تزریق ۲.۶ میلیارد تومان برای ساخت بیمارستان کنگان که پشتیبان نفت در منطقه است، پرداخت هزینه ایاب و ذهاب دانش آموزان روستایی کنگان و عسلویه بالغ بر ۱۵ میلیارد ریال- برگزاری کلاس کنکور رایگان برای همه دانش آموزان سال آخر دبیرستان شهرستان‌های عسلویه، جم، کنگان و دیر و احداث ۶ مرکز بهداشتی در منطقه از جمله فعالیت‌های انجام شده در حیطه مسولیت‌های اجتماعی سازمان منطقه ویژه در دولت یازدهم است.


جذب ۳۰ درصدی بومیان در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس درباره عملکرد دولت یازدهم در حیطه اشتغال در این منطقه نیز اظهارکرد: طی سال‌های اخیر قانون حداکثر جذب بومیان در منطقه رعایت نشده بود، ما نیز نمی‌توانیم افرادی را که استخدام شده اند بیرون کنیم؛ با این حال تلاش کردیم در جذب‌های جدید سهم بومیان را در منطقه رعایت کنیم. وی گفت: براین اساس از هزار و ۶۰۰ نفر نیروی جذب شده در پالایشگاه فاز ۱۲ پارس جنوبی هزار نفر بومی ‌منطقه‌اند. مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با اشاره به اولویت جذب بومیان پس از بهره برداری از فازهای ۱۵، ۱6، ۱۷، ۱۸ ادامه داد: در جذب نیروهای بومی‌ این پالایشگاه‌ها اولویت با بومیان پیرامون این پالایشگاه یعنی عسلویه است. یوسفی ادامه داد: طی سه سال گذشته گام‌های موثری در جذب بومیان منطقه صورت گرفته است با این حال به دلیل جذب‌های غیربومی‌که در سال‌های گذشته صورت گرفته هنوز با عدد جذب ۵۰ درصدی در منطقه فاصله داریم با این حال این امر در دولت یازدهم کاهش یافته و به۳۰ درصد رسیده است.



  کد خبر : 2216
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :